Akhirnya...

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh..

mst sp2 yg mla2 bc tjok nie rsa plik awt aku gna akhirnya utk first post aku walhal bru nk stat.

"gla ka apa bdk nie" sgka brok aku trhdp apa yg akn org ckp kt aku.

mgkn jgk org akn ktk2 aku "bdk nie pndi ka x wat bloq nie bru nk mula wat dh tlih akhirny" lg hsutan syaitan menguasai diriku utk brsgka brok.

sbnaqny,akhirnya tu sj aku ltk sbb akhirnya dpt jgk aku wat blog stlh mlalui liku2 khidupn yg bleh thn ar cbrn dia.tu la mksod akhirnya.Lgpn rsa trcbr jgk tgok bdk2 rmh aku pakat wat blog hbih.Aku pn nk gk.Lgpon aku rsa aku nie bkn jnis yg ska hbq mslh aku kt org jd aku pn mngmbil inisiatif utk mmbuat blog nie utk melampiaskn smua tknn2 aku dan rintihan2 aku ( lntk hgpa la nk tau ka x mau)

Di sbalik tu jgk aku pn nk ltak la prkara yg trjadi kt dri aku utk dkongsi oleh org rmai slama aku hdp di muka bumi ini,slagi ajl x smpi dn slagi kboq x keloi aku (sma ja mksod smua tu).

lg satu,aku nk wat blog nie jgk sbb tnsion gak aku asyk2 bla nk smyg ja mst ja x khusyuk sbb asyk pkiaq psl blog ja,jd aku pn ambk kputusan wat la hrini (17 ramadhan:sma tarikh dgn nuzul quran).sbnaqny idea nie tmbul lbih kurg sbuln yg lpas kot.Pastu bnda nie trus mghntui hdp aku smpi dlm smyg pn trpkiaq.Aku rsa dh kot aku mngarot utk first post nie.Sblom aku mghbskn first post nie aku nk mmprknalkn la sp SANG AKU spt yg d gembargemburkn dkt ats tu.Bajet style ja tlih tjok rintihan sang aku.

sang aku tu sbnaqnya aku la ataupn watashi ataupn ana ataupn i ataupn cek (mmg dh mngarot).nma yg dbri kpd aku ialah syamil bin said tp kt mna2 pn org pggl syamil ja(x kn nk pggl skali nma pak kot).Aku lhir kt perak tp dbsaqkn dlm fmily org kdh dan jdlh aku mcm org kdah jgk.Aku dok kt prak slama 9 thn dn lps ayh aku mnggl kmi skluarga trus brpndh ke kedah dkt kg mk aku iaitu sik.Mula2 aku ngaji kat sek.keb seri adika raja,gerik stat jah 1-3 pastu lps pndh kt sik aku skolh kt sek.keb sik stat jah 4-6.Pastu p sek agama sik plk smpi la fom 5.Pastu lani aku ada kt JAD iaitu japanese associate degree(knon2 nk p jpun la ni).

Aku rsa dh kot utk first post nie.Nnt aku kongsi lg psl aku utk post2 yg len.Jd aku hrp hgpa suma akn support aku utk supaya aku smakin smgt nk wat blog nie.Jd sjak hri ini brmulalah 'RINTIHAN SANG AKU'.


1 Response
  1. meenz Says:

    wah 'macam' menarik